Stereo + type = muziek en woord

Een muziekkroniek door Jeroen Revalk, over jazz en aanverwante vrije geluiden van ver of dichtbij.

Als je in je werk en daarbuiten veel met muziek bezig bent, dan word je al snel een ‘muziekkenner’ of ‘specialist’ genoemd. Maar om een voormalige collega te parafraseren: hoe langer ik ermee bezig ben, hoe meer ik besef dat ik echt nog maar heel weinig weet. Daarom noem ik mezelf dus geen specialist of kenner, wel een ‘amateur’ in de letterlijke betekenis van het woord, iemand die liefheeft. Muziek is mijn grote liefde, al zolang als ik me kan herinneren. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar all that jazz, global sounds en aanverwante klanken. Ik heb bovendien het geluk gehad om van die liefhebberij ook een tijd lang mijn job te kunnen maken. Tijden veranderen, jobs komen en gaan, maar mijn liefhebberij blijft bestaan.

Stereotype is de algemene noemer voor alles wat ik deel via deze plek: tegelijk een site, blog en nieuwsbrief.

Inbox Jukebox is de audiobijlage van Stereotype, een onregelmatige podcast, waarin ik je laat meeluisteren naar de muziek op mijn draaitafel, soms alleen een muziekmix, soms een programma met wat gesproken tekst en uitleg.

Toko Oen is een virtuele vitrine waarin ik meestal nieuwe, soms wat oudere releases signaleer en kort aanprijs, net zoals de platenboer dat zou doen in zijn winkel.

En Gedane zaken is een pagina waarop ik oud werk verzamel dat ik in de voorbije jaren gemaakt heb voor radio, websites, programmaboekjes of tijdschriften.

Neem een abonnement

Zo krijg je mijn nieuwsbrieven in je mailbox en ben je meteen op de hoogte van mijn schrijfsels, mixen of podcasts. En als het je toch niet zo interesseert, dan zeg je het abonnement gewoon op. Even goede vrienden.

uit het archief - aan het werk op Jazz Middelheim 2009 (foto: Gerda Bats)

Subscribe to Stereotype

Muziekkroniek met vooral jazz en aanverwante vrije geluiden van her en der.

People

Voormalig muziekjournalist, videoreporter en programmamaker voor radio, tv en online. Amateur van tekst, beeld en klank. Liefhebber van vrije geluiden van her en der. Fietser, fotograaf en reiziger.