Stereo + type = muziek en woord

Een muziekkroniek door Jeroen Revalk, over jazz en aanverwante vrije geluiden van ver of dichtbij.

Als je in je werk en daarbuiten veel met muziek bezig bent, dan word je al snel een ‘muziekkenner’ of ‘specialist’ genoemd. Maar om een voormalige (oudere) collega te parafraseren: hoe langer ik ermee bezig ben, hoe meer ik besef dat ik echt nog maar heel weinig weet. Daarom noem ik mezelf dus geen specialist of kenner, wel een ‘amateur’ in de letterlijke betekenis van het woord, iemand die liefheeft. Muziek is mijn grote liefde, al zolang als ik me kan herinneren. Met een voorliefde voor all that jazz, global sounds en aanverwante klanken. Ik heb bovendien het geluk gehad om van die liefhebberij ook mijn job te kunnen maken. Tijden veranderen, jobs komen en gaan, maar mijn liefhebberij blijft bestaan, vandaar deze uitlaatklep.

Waarom abonneren?

Zo krijg je mijn nieuwsbrieven in je mailbox en ben je meteen op de hoogte van mijn schrijfsels, mixen of podcasts. En als het je toch niet zo interesseert, dan zeg je het abonnement gewoon op. Even goede vrienden.

uit het archief - aan het werk op Jazz Middelheim 2009

Subscribe to Stereotype

Muziekkroniek, over jazz en vrije geluiden van her en der.

People

Jeroen Revalk
Amateur van tekst, beeld en klank. Liefhebber van vrije geluiden van her en der. Muzikaal ontdekkingsreiziger in gedachten.